LA VEO O VISIÓ EXTRA OCULAR

La Visió Extra Ocular (VEO) és la capacitat de poder veure el món sense fer servir els ulls materials, sense trampes ni trucs.

Això inclou llegir, pintar, dibuixar, jugar, practicar esports… i amb els ulls tapats. I no només això, sinó que quan els nens i nenes la fan servir, els permet amb més facilitat trobar respostes a preguntes d’examen, a no fer faltes, a concentrar-se més i llegir millor, independentment del diagnòstic del qual parteixin, a tenir més punteria quan practiquen esports…

És una habilitat que s’ha d’exercitar des del moment que s’activa. Si la persona vol gaudir d’ella a partir d’aleshores, ha de ser constant i practicar-la cada dia. És tant potent com sensible, i pot “adormir-se” de nou. Això vol dir que els pares s’han d’implicar en la pràctica dels seus fills. A vegades, quan som nens, no valorem les coses de la mateixa manera que ho podem fer de grans, i podem tenir dies de mandra. Si els vostres fills desenvolupen l’hàbit d’exercitar la VEO diàriament, de grans poden arribar a desenvolupar capacitats intuïtives increïbles.

Com és possible?

El debat està obert, ja que encara no hi ha estudis concloents que donin resposta a com és possible que els éssers humans tinguem la capacitat de veure colors, formes, lletres, distàncies, moviment… sense necessitar els nostres ulls materials.

Les explicacions són tan variades com maneres d’entendre el món tenim cadascú de nosaltres. A partir de l’experiència que tenim, des del Centre EscreiX, sí que hem observat un gran lligam d’aquesta capacitat amb la ment intuïtiva, ja que els nens i nenes poden, no només “veure”, tal i com veuríem amb els ulls materials, sinó també ser capaços de veure les cartes cap per avall, veure què hi ha dins la pàgina d’un llibre sense obrir-lo, veure què tenen al costat, al darrere, a l’altra banda de la porta, quantes persones hi ha a una botiga abans d’entrar-hi o poder dir amb precisió què hi ha dins d’una caixa tapada, per exemple.

També hem observat, que quan els nens i nenes practiquen aquesta habilitat, accionen des d’un estat intern que és molt més fratern. Un estat on, per dir-ho d’alguna manera, deixes de ser tu, adorms el teu “ego”, per esdevenir part d’una entitat més gran, diguem-li matriu, univers, energia o com vulguem. És a dir: com menys identificats amb ells mateixos estan, més increïble és el què arriben a “veure” o “saber” .

Qui pot desenvolupar-la?

La generalitat dels nens i nenes fins a 12 anys poden activar-la fent el primer nivell del mètode VEO. A partir d’aleshores, el percentatge de persones que activen la seva VEO® va disminuint amb l’edat.

La nostra hipòtesi que justifica aquesta disminució és que amb el temps, el nostre funcionar depèn pràcticament només de la ment racional (hemisferi esquerre) , i aquesta no accepta fàcilment fer-se a un costat perquè prengui el rol de líder la ment intuïtiva (hemisferi dret). A més a més, la seriositat i l’exigència impedeixen que la Visió Extra Ocular s’expressi, i quan tenim més facilitat per fluir i jugar és de petits.

Aquí teniu una mostra dels resultats: diferents vídeos on nens i nens que han fet el mètode VEO treballen amb els ulls tapats: llegint, dibuixant a la pissarra, jugant a jocs de taula… les possibilitats són infinites!

I si ho trobeu tan increïble com nosaltres, ens podeu seguir al nostre perfil d’Instagram, on periòdicament anem penjant vídeos i fotos sobre la VEO.

A gaudir-ho!

Vols seguir navegant?