Paraules

“Cuando miras o coges una piedra, una flor, un pájaro y los dejas ser, sin imponerles una palabra o una etiqueta mental, surge en tu interior una sensación de reverencia, de maravilla” (Eckhart Tolle, Un nuevo mundo, ahora).

Per què sempre hem de posar nom a totes les coses? Inclús aquelles que se’ns resisteixen, l’etiqueta de les quals dubtem… sembla com si una de les finalitats bàsiques del coneixement i raonament humà fos etiquetar-les per tenir-les sota el nostre control… per por. Viure l’experiència de no etiquetar allò que tenim davant és, com diu Eckhart Tolle, una de les experiències més boniques que hi ha: simplement la mires, i saps que ÉS. Sense més. Potser trobaràs alguna cosa semblant, i també SERÀ. Tot el què ens envolta, igual que les persones, és únic. Té el seu matís que el distingeix dels seus semblants. A vegades perd sentit posar-li “la paraula”, perquè el vocabulari que tenim té un límit, mentre que la realitat que ens envolta, no.

És important aprendre a trobar el valor just a les paraules, i apreciar-les pel què són, no desestimar el què se’n pot treure. Conèixer el veritable significat de cada paraula, o que cada cosa tingui aquella paraula que la fa més plena, la defineix millor. A vegades, el problema està en el fet que no valorem prou l’etiquetatge abans de fer-lo.

Aquest text és una porta oberta a viure l’experiència de no etiquetar durant un dia… o durant un instant. Aquest petit moment de consciència, de valorar el pes de les paraules davant la realitat que observes, és un pas de gegant de creixement interior.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *