¿Te cocinas o eres cocinad@?

On t’agradaria dinar avui?

En un restaurant on facin menús? En un restaurant on hi ha carta o fan bufet lliure? O a casa teva, després d’haver passat per la teva cuina?

De totes les opcions, el menú és la que t’ofereix menys possibilitats, mentre que cuinar a casa teu, t’obre les portes a una infinitat d’oportunitats.

Com és, doncs, la teva vida?

És una vida de MENÚ, on  totes les directrius et venen donades? On ja pots preveure que tindrà primer plat, segon plat i postres, i sols hauràs d’escollir entre tres opcions?

És l’opció més barata, la que et suposa menys esforç, però al mateix temps, la menys creativa i llibertina.

És una vida A LA CARTA o de BUFET, on, pagant una mica més, tens un ventall de possibilitats més ampli?

Aquí, et donen una caixa i tries les experiències, si en vols una, dues, tres… si les vols del mateix tipus o de ben diferents. Vol un xic d’esforç, només per detectar bé quines són les opcions que et són donades i la forma com les vols combinar… però tranquil, que no has pas d’aprendre com es fan, només tries i el camí ja et ve amb indicacions. Una mica més d’esforç, una mica més de llibertat.

O és una vida A LA CUINA? N’ets el cuiner?

Aleshores tu decideixes absolutament tots els passos que faràs a la vida, les experiències que vols viure, com les vols viure, i la quantitat que en vols de cada una d’elles. Les normes, els límits i els horaris les poses tu, i les barreges depenen de tu. Vol més esforç, has de sortir de la teva zona de comfort i ampliar coneixement, créixer, aprendre… Però la llibertat és absoluta i, a més a més, és la més barata econòmicament. No cal pagar als que han definit camins o opcions, ja que això ho estàs fent tu. I, si a sobre et reconeixes l’esforç que hi has dedicat i per bé o per mal tot el què has après, aleshores difícilment podràs trobar un restaurant que t’ompli més de felicitat que el que tu mateix has creat a casa teu.

L’última és emocionant, perquè pots decidir co-crear oportunitats; compartint l’àpat, sí, però també ajuntant talents i obrint nous camins, nous plats, nous resultats.

Es pot fer un pas més enllà dels llocs on s’ha arribat fins ara. Perquè quan t’endinses al laboratori o a la cuina de la vida, totes les realitats són possibles. Només fa falta trobar els ingredients adequats per a cada situació. I si no pots fer-ho sol, per això vivim en societat.

I ara… quina vida vols viure?

Et cuines o ets cuinat?

Un bon kit d’eines per a la teva cuina és el mètode VEO

Deja una respuesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *