Dansar al compàs de la vida

La vida és una dansa, no et sembla?

Sentir que cada pas que fas és un pas de dansa, et porta a funcionar des d’una delicadesa, atenció i gaudi molt més grans.

A vegades, ballaràs sola, i altres acompanyada. Observa de qui t’envoltes: hi ha persones molt intenses, amb les quals gaudeixes més ballant de tant en tant, que no pas sempre. Altres persones són més calmades, tenen un pas més tranquil.

També hi ha persones que sempre volen dirigir el ball, i altres que sempre volen ser dirigides. És bonic gaudir de les interaccions tan diverses que vivim, i identificar de quina manera podem ballar millor amb cada persona. Més enllà dels vincles (de sang o polítics), brilles més i gaudeixes més quan entens que no tothom encaixa en tots els balls ni amb la mateixa durada.

Les relacions funcionals són aquelles en les quals ambdues parts ballen, i enmig de la dansa, interaccionen, aportant un i altra, sent guies i sent guiats, amb espais per brillar individualment i també compassos per fusionar-se i donar lloc a quelcom més gran.

Hi ha qui s’estrena en un tipus de ball (una manera de funcionar a la vida), i potser l’erra al principi. Hi ha qui fa anys que practica, i s’ha fusionat amb el compàs d’aquell ball.

De la mateixa manera que a la vida real, el ball acompanyat requereix posar l’atenció en l’altre/a, per no trepitjar-lo/la, o perquè la coreografia sigui funcional. Requereix voluntat, empatia, respecte, passió, amor, intuïció i alegria.

Les grans parelles de ball aprofiten les virtuts de les parts individuals per aconseguir edificar un projecte més bell i esplèndid del que podrien fer per separat, sense oblidar mai que una gran parella brilla quan els seus components s’entrenen, es coneixen i es treballen individualment.

En l’escenari de la vida, sonen moltes músiques alhora, i de cada una en pot néixer un ball únic. De tu depèn a quina música pares atenció, i si et permets ballar, des de tu, fusionant-te amb ella, o si et limites a copiar les danses alienes.

Tots ballem expressant una barreja única d’emocions i sensacions.

Balla des de la vida, amb la vida i per a la vida.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *